Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 6 d’octubre del 2012

Recompensa fàcil, esforç mínim: un món “ideal”


Les noves tecnologies son ben diverses, evolucionen a ritme vertiginós incloent internet com a nexe de totes elles. Son immediates, i proporcionen accessibilitat i la interacció. Recompensa fàcil i immediata, esforç mínim.

Els adolescents són en una fase d’afirmació de la seva personalitat. I el seu referent i interès ja no són els pares, son el seu grup d’iguals. Les noves tecnologies permeten un accés ràpid i massiu a un món quasi infinit. Tots els companys, coneguts i saludats són a un cop de clic. Les llistes de contactes i d’amics s’engreixen molt fàcilment. Les xarxes, fins i tot et suggereixen als possibles amics, creuant els teus contactes.

Dit i fet. Molt fàcil.
Tant més fàcil que al carrer o a la plaça. És molt fàcil fer “amics”. Una sociabilitat virtual. Amb els seus pros i contres. S’obre la finestra al món, un món més atractiu ja que és més fàcil, més fantasiós, més irreal. Puc mostrar més el que vull semblar que el que sóc...

Hi ha una necessitat de contactar, connectar, saber, donar a conèixer, posicionar-se, estar al cas, quedar, tramar, compartir...
I apareix un mitjà on la necessitat es cobreix abastament. I el mitjà és golós, agradable i intens, tan fàcil i senzill! Tant de moda! Tant popular!

De nou una crisi. De nou una oportunitat de créixer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Opina, comenta, suggereix, amplia, debat, pregunta, qüestiona...