Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 21 de novembre del 2014

Recepta per confitar confiança: bon profit!

La Berta va arribar a casa, els fills estaven encara entrenant a la zona esportiva, i  amb el pilot automàtic es va posar a preparar el sopar mentre anava pensant la manera d’encarar l’imminent concert a La Molinada del seu fill gran, com si fos una recepta:

Ingredients:
-          Una peça de pacte de bon pes
-          Dues dotzenes de confiança,
o        demaneu a la botiguera que us en tregui la closca perquè ha de poder sortir molt fluïda
o        millor si és bruna perquè és la que fa créixer, dóna seguretat i convenciment.
-          Una lliura de confiança
-          Una lliura d’il·lusió
-          Una carcassa de positivitat, somriure ample i to vigorós
-          Una mirada franca, clara i mirant els ulls
-          Tres cullerades de gosadia
-          Un pessic de follia

La preparació i la maceració:

Agafeu el pacte, separeu-lo en trossos:

-          Tu hi ets: se que et fa una il·lusió enorme, l’esperes, t’ho passaràs genial i estaràs amb els amics
-          Jo hi sóc: ja saps que a mi em fa molt pal, perquè em fan por massa coses, que no et controlis del tot i que altres et puguin...
-          Confiança: Se que tu pots anar de festa, passar-t’ho molt bé i no liar-la ni embolicar-te
-          Convenciment: Se que estàs creixent i malgrat et costin algunes coses en aquestes altres (a,b,c...) te’n surt de meravella i em sento orgullosa de tu; Tinc clar que confio en tu, i vull que hi vagis amb condicions
-          Participació: Com creus que hem de pactar les condicions
-          Condicions: Jo poso aquestes condicions: horari + consum responsable: no més de dos
-          Despreniment: Has de ser tu, ho has de fer a la teva manera, estàs creixent i n’has d’aprendre.
-          Brindis: Si hi ha autocontrol hi haurà més confiança, te l’aniràs guanyant ràpidament si avancem pel camí del pacte.

El deixeu madurar una estona.
Cal ser molt curosos: si és poc temps no estarà prou tendre, si és massa temps es desfà massa i perd consistència

Un cop macerat se li treu curosament amb una cullereta les llànties de por, inseguretat i incertesa.

Cocció:

Aquest confit te una clau: que hi hagi molt poca temperatura al forn, perquè sinó es crema i dona molt mal gust. El cal coure a baixa temperatura, sense pressa.

-          Hola mare (Ton i Mireia)
-          Hola campions,  ho heu passat bé? (Berta)
-          Si mare (Ton)
-          Pareu taula, que avui soparem tranquils i a gust, i parlarem de la festa del cap de setmana (Berta)


Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Opina, comenta, suggereix, amplia, debat, pregunta, qüestiona...